Ez a kis program automatikusan elküldi emailben a cikk URL-jét (internetes címét), önnek csak a címzett emailjét, illetve saját mailcímét kell megadnia. Pár soros megjegyzést is mellékelhet az üzenethez az "Üzenet" mezőben.
×

Arrabona Évszázadai 2017

Arrabona Évszázadai 2017

Az "Arrabona évszázadai" városismereti vetélkedő 4. alkalommal ismét útjára indult. A nagysikerű játékra 9 iskolából  25, 4 fős csapat adta le jelenetkezését. A rendezvény célja, hogy a diákok megismerjék, felfedezzék, szeressék és óvják ezt a csodálatos várost ahol élnek. Az évek során igazi győri lokálpatriótává váljanak. A különböző témákat érintő tesztfeladatok a Győr+ újság hasábjain jelennek meg, így az olvasók is részesei lehetnek a játéknak, nagyon sok érdekes információval gazdagodhatnak.

Megoldókulcsok:

I. forduló, Várostörténet: 1. x, 2. A, 3. B, 4. X, 5. B, 6. A, 7. X, 8. A, 9. X, 10. A, 11. X, 12. A, 13. B, 13+1. X. 

II. forduló, Művelődéstörténet: 1.B, 2.C, 3.B, 4.C, 5.A, 6.A, 7.C, 8.B, 9.B, 10.C, 11.C, 12.B, 13.A, 13+1.B

III. forduló, Természeti környezet, gazdaság: 1.C, 2.C, 3.A, 4.C, 5.A, 6.A, 7.C, 8.A, 9.A, 10.B, 11.A, 12.C, 13.C, 13+1.B.

IV. forduló, EYOF I.: 1.C, 2.A, 3.B, 4.A, 5.B, 6.C, 7.C, 8.B, 9.B, 10.C, 11.A, 12.C, 13.B, 13+1. A.

V. forduló, EYOF II.: 1.A, 2.C, 3.B, 4.C, 5.C, 6.B, 7.C, 8.B, 9.A, 10.A, 11.C, 12.A, 13.C, 13+1.B.

A 4. alkalommal megrendezett városimereti vetélkedő célja, továbbra is az, hogy a diákok megismerjék, felfedezzék, szeressék és óvják a városukat, ahol élnek. A játék egyik legfontosabb eredménye az, hogy a versenyző diákok érzelmi kötődése megváltozott a várossal kapcsolatban. Tudják már ki volt és miért kötődik a városhoz Bisinger József, Xantus János és Baross Gábor; felismerik a barokk, a reneszánsz stílusjegyeit az épületeken; megismerték a köztéri szobrokat és azok alkotóit; képesek beszélni Győr kulturális életéről – a fesztiválokról, a város zenei életéről - és 2017. attrakciójáról az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról, büszkék a jeles sportolóinkra, megjegyezték a város nevezetes évfordulóit; és nem utolsó sorban jobban eligazodnak a belváros utcáin. Minderre a tapasztalatra és ismeretre csoportmunkában, játékos formában tettek szert. A vetélkedő szórakoztató formában, a diákok életkori sajátosságait figyelembe véve, nagy aktivitással zajlott. Mivel a különböző témákat érintő tesztfeladatok A Győr+ Média hasábjain jelentek meg, így a nevező diákok és pedagógusok mellett a győri olvasók is a játék részesei lehettek.

Első helyezett: Vaskakas Reménységei csapat, Gyárvárosi Általános Iskola, felkészítő tanár Nagy Magdolna

Második helyezett: Győri Törökverők csapat, Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, felkészítő tanár Némethné Kovács Márta

Harmadik helyezett: Barockerek csapat, Kodály Zoltán Általános Iskola, felkészítő tanár Dr. Bartháné Kovács Gyöngyi

Gratulálunk a nyerteseknek!

A Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ ezúton köszönetet mond a játékot támogató szponzoroknak: Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Győr+ Média, GYŐR-SZOL ZRt., STARBRABD IRODA, GLÁZER TRANSZ Kft., Mobilis Intreaktív Kiállítási Központ, Rába Quelle Élményfürdő, valamint a neves szakembereknek, akik a témák kidolgozásában vállaltak áldozatos munkát, nyújtottak magas színvonalú szakmai segítséget: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér - Antaliné Hujter Szilvia szaktájékoztató, Nagy Mária olvasószolgálati csoportvezető, Orbánné Dr. Horváth Márta helytörténész, Fehérné Beták Zsuzsa EYOF koordinátor. Köszönjük a csapatok felkészülését segítő pedagógusok közreműködését, munkáját. A vetélkedő folytatódik, jövőre 5 éves jubileumi rendezvénnyel várunk minden jelentkezőt nagy szeretettel.

 

 

 Tájékoztató
                                                                                                                                                         

Rendező:
Molnár Vid Bertalan Közösségi Ház
Kezdés:
2017. február 03 11:00
Várható befejezés:
2017. május 16 11:00
Helyszín:
9011 Győr Váci M.u.3. 
Ajánlom ismerősömnek:
Mehet
Vissza az elöző oldalra...
Győr Megyei Jogú Város Győr Megyei Jogú Város