Likócsi Dalkör

Nem is olyan régen ünnepelte megalakulásának 5 éves jubileumát a Likócsi Dalkör. Öt évvel ezelőtt énekelni szerető asszonyok gyűltek össze a Likócsi Közösségi Házban, hogy gondolataikat, érzéseiket dalban mondják el a világnak. A közös éneklés legfontosabb célja az volt, hogy a zene az életmód szerves részévé váljon , s jó kis közösséggé kovácsolódjanak.

Bella Gáborné karvezető személye, tudása, jósága, önzetlen odaadása a biztosítéka annak, hogy szívesen jönnek az asszonyok azóta is énekelni. Igazi amatőr csapatként, minden zenei előképzettség nélkül indultak. Annál nagyobb volt az éneklés szeretete, annál nagyobb ma is a lelkesedés, az igyekezet.

Repertoárjukon nóta, népdal, opera, operett, musical, táncdal, és főként egyházi művek szerepelnek. A változatosságot a meghívások, fellépések helyszínei is biztosítják.

A Nyárbúcsúztató Fesztiváltól a Bencés templomi karácsonyi hangversenyig, az Idősek Otthonában való látogatás, a Városháza adventi gyertyagyújtásán való éneklés, vagy a Közösségi Házban tartott húsvéti, karácsonyi szentmiséket mind-mind a Likócsi Dalkör fellépései színesítették.

Elismerésként 2008-ban kitüntette a Részönkormányzat az énekkart a „Likócs Szolgálatáért” emlékéremmel.

A Dalkör szakmai kapcsolatai egyre bővülnek, egyre több meghívást kapnak más énekkaroktól, így a kórusok találkozása még szebb, még izgalmasabb szereplési s egyben fejlődési lehetőséget biztosít számukra.

 

Győr Megyei Jogú Város Győr Megyei Jogú Város